Gelişen teknoloji ve bilimle analog telsizlerin kullanımı giderek azalmakta ve yerini dijital cihazlara bırakmaktadır.
Eski teknolojide telsizlerin boyutları ve ağırlıkları oldukça fazlayken, gelişen ve ilerleyen teknolojiyle taşıyamadığımız telsizler artık gömlek ceplerine sığarak büyük kolaylık sağlanmıştır.Tıpkı eski cep telefonlarının özellikleri genişletilerek incecik görünümlere kavuşması gibi artık telsizlerde ince ve pratik görünüme kavuşarak tüketicilere sunulmuştur.
Telsiz kullanıcıların bir diğer sorunu ise lokal alanda dijital ama lisanssız telsiz kullanma ihtiyacıdır.Bir çok lisanslı ve dijital el telsizi geliştiren motorola telsiz, lisanssız motorola clp446 dijital el telsizini geliştirmiş ve bayiler aracılığı ile satışa sunmuştur.Avuç içi kadar büyüklükte olan bu cihaz dijital özelliği ile parazitlere karşı düşman, kullanıcılara dosttur.Dünyanın en ufak telsizi olma ünvanına sahiptir ve 10-12 saate varan şarj,10-12 km ye varan görüşme mesafesiyle kullanıcıları şaşırtmaktadır.Sayısal haberleşme mantığı ile yapılan görüşmeleri 3.kişilerin dinlemesi mümkün değildir.
Üst düzey yöneticilerin en sık tercihlerinden olan motorola clp446, restoranlarda kullanılmaya başlanmış ve kullanıcılar için büyük kolaylık oluşturmuştur.Bir çok spor kulübü de bu cihazları kullanmaktadır. Ör: fenerbahçe spor kulübü,osmanlı spor kulübü bu cihazı kullanmaktadır.
Cihazın arka kısmında bulunan mandalı sayesinde yakaya bele takılabilmektedir.8 kanal kapasitesine sahiptir ve frekansların tamamı dijital dir..